Priprema materijala za web sajt

Priprema materijala za web sajt

Zašto je važna dobra priprema materijala za web sajt?

Sadržaj na Vašem web sajtu treba da na najbolji način prikaže ono što imate da ponudite kako bi zainteresovali posetioca.  Priprema materijala za web sajt podrazumeva:

  • prikupljanje, izbor i prilagodjavanje najrazličitijih sadržaja kao što su logo, baneri, animacije, tekstovi, grafički prikazi, slike, video klipovi, muzički fajlovi,
  • informacije o vama, vašoj robi i uslugam,
  • materijal za preuzimanje (download) i
  • drugo što je neophodno kada je u pitanju izrada web sajta.

Priprema materijala za web sajt

Priprema materijala za web sajt obavlja se u skladu sa činjenicom da posetioci dolaze na sajt da na njemu pronadju ono što im je potrebno i da ih ostalo mnogo manje ili uopšte ne zanima. Zato je jako važno da i taj drugi deo sadžaja izaberete i pripremite tako da privlaći i zadržava pažnju što većeg broja posetilaca – vaših potencijalnih klijenata.

Niko ne može bolje od Vas da poznaje posao kojim se bavite i zato niko ne može umesto Vas da prikupi i obezbedi originalan i kvalitetan materijal za Vaš web sajt. Sadržaj na web sajtu koji nije originalan, ne može vam doneti željenu korist, ma koliko se oko njega trudili. Pojedini materijali uzeti sa interneta mogu biti zaštićeni autorskim pravima. Pretraživači lako prepoznaju duplikate i plagijate i takve sadržaje (sajtove) ne prikazuju u rezultatima pretrage.

Ako na svom sajtu želite da istaknete svoje prednosti u odnosu na konkurenciju, onda sve te informacije moraju biti potpuno tačne. U suprotnom, morate biti spremni za neuspeh, pa i za moguće neprijatne posledice.

Web dizajner i vi

Web dizajner postavlja na Vaš web sajt ono što mu Vi ponudite i nije dužan da razmišlja o verodostojnosti tog materijala, kao što nije dužan ni da pribavlja materijal i informacije za Vaš sajt. Ovo je veoma važno da imate na umu, jer ste Vi odgovornoni za sadržaj Vašeg sajta, a ne web dizajner!

Sudbinu svog web sajta treba da držite u svojim rukama. To nije tako teško ako se priprema materijala za web sajt  obavlja pažljivo i vodi računa o validnosti, originalnosti i kvalitetu. Niko ne može bolje od Vas da zna šta želite da na svom sajtu vidite. Na nama je da materijal koji nam dostavite, stručno upakujemo, optimizujemo za Google pretraživač, postavimo na sajt i učinimo sve kako bi bio dostupan za što veći broj posetilaca.

Održavanje web sajta na WordPress platformi – WP sajtovi Premium Servis – PC021 Novi Sad, Srbija.